Pu Erh Perník 500g

PU ERH

Cena:18.70EUR
Dostupný (Nie sme platcami DPH)
  • Pu Erh Perník
    Pu Erh Perník

 

PU ERH

PRÍPRAVA:
lúhovanie: 3 - 5 min * váha: 12 - 15 g/l * teplota vody: 100°C

ZLOŽENIE
PU ERH čaj, klinček, kakao, škorica, ružové korenie, kvety škorice, aníz / chuť vianočného perníka

POPIS

Čaj Pu Erh je zvláštny tým, že takmer neobsahuje kofeín, jeho obsah je asi 24x nižší ako v ostatných čajoch, takže je vhodný aj na večerné pitie. Liečivá chuť Pu Erh stojí za ochutnanie. S každým dúškom do seba vlejete zdravie overené tisícročiami. Či už ste na diétnom režime alebo nie, pitím Pu Erh vždy osviežite telo i dušu. Odporúča sa vypiť tri šálky denne a dobrou správou je, že vám na celý deň vydrží jediná zmes! Čistý Pu Erh totiž môžete zalievať aj 3 - 4 krát.

Krajina pôvodu: Čína

 

VÝROBA

Pu'er tradične začína ako surový produkt známy ako "hrubé" Mao Cha a môže byť predaný v tejto podobe, alebo lisovaný do mnohých tvarov a predaný ako "raw" Sheng Cha. Obe tieto formy potom podstupujú zložitý proces postupného kvasenia a zrenia v čase. V polovici roku 1970 bol v tovarni z Menghai a Kunming Tea vyvinutý proces Wo Dui, nový typ Pu Erh čaju, ktorého legitimita je sporná. Tento proces zahŕňa zrýchlené kvasenie do "zrelého" Shou Cha, ktorý je potom uložený voľne, alebo lisovaný do rôznych tvarov. Všetky typy Pu Erh môžu zrieť pred spotrebou, čo je dôvod, prečo je často označený rok a v oblasť produkcie.

Nazbierané čajové lístky sú zavädnuté, mierne pražené a zavinované. Potom je čaj fermentovaný za pomocou ušľachtilej plesne Aspergillus niger. Fermentácia prebieha za vysokej vlhkosti a pravidelného obracania listov 40-50 dní, potom je sušený horúcim vzduchom (150°C). Hotový čaj môže pri konštantnej vlhkosti 90% – “dozrievať” aj niekoľko rokov, pričom účinnosť čaju ostáva stále rovnaká aj 60 rokov.

Tvrdí sa, že Pu Erh časom naberá na kvalite podobne, ako dobré víno, je to však iba za podmienky 90% vlhkosti, ktorá umožňuje rozvoj ušľachtilej plesne, čiže je to presne opačne ako u ostatných čajov, ktoré s časom degradujú.